25 Mayıs 2010 Salı

Bu sene 649.su düzenlenecek olan geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Japonya'dan özel misafirler gelecekmiş. Japonya'da 1500 yıldır geleneğini devam ettiren Sumo Güreşçileri ozel gösteri için gelecekmiş.
Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre: geçen sene için yapılan hazırlıkların bazı sıkıntılardan dolayı gerçekleşmediğini fakat bu sene "Sumo ve Kırkpınar" buluşmasının gerçekleşeceği anlaşılıyor. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Sumo kadar eski olmasada köklü olduğunu, dünya tanıtımı konusunda zayıf kalındığını söyleyen vali, Japonya'dan beş güreşçi, beşte teknik eleman geleceğini iletmiş. Dünya çapında Edirne denince Selimiye Camii kadar Yağlı Güreşlerin gelmesinide istiyoruz demiş. Kim demiş(:
Sumocuların kendi aralarında dövüşeceklerini, bizim yağlı pehlivanlarla dokunmayacağını belirten Vali Büyük, aynı zamanda Japonların belgesel çekimi yapacaklarınıda eklemiş. Bununda tanıtım için onemli olduğunu söylemiş.
Bu arada:
Yağlı Güreşler 21-27 Haziran'da her zamanki yerinde. Muhtemelen TRT3 yayınlar. TRT international yayınlasın amaç tanıtım değil mi kardeşim?

Hiç yorum yok: