28 Mayıs 2010 Cuma

EURO2016 Fransa'da...

Bu sefer umutluydum alırız diye. Türkiye ev sahipliği hakkını alırsa ilk kez düzenleyecek olması önemliydi bence. Aynı zamanda UEFA sınırlarını doğuya doğruda genişletmiş olacaktı. Ama istediğimiz gibi olmadı işte 7ye karşı 6 oyla kaybettik Euro 2016yı yerinde izleme hakkını. İlk turdaki oylamada, Fransa, Türkiye ve İtalya 43 - 38 - 23 oy aldı. Burada İtalya elendi. 2. tura kaldık. Oylama sonuçlandıktan sonra bizim kanallar röportajlar yaptılar, sırasıyla, önce Abdullah Gül konuştu, pek önemsememişti sanki kaybetmeyi. Yarıştığımız rakiplere dikkati çekmeye çalıştı Fransa'nın İtalya'nın bizden iyi olduğunu kabul eder durumdaydı resmen. Nerdeyse sağlık olsun önümüzdeki maçlara bakıyoruz diyecekti. Daha sonra Şenes Erzik geldi ve çok güzel konuştu, olayların arka yüzünü bilen bi kişi olarak onun söyleyecekleri önemliydi çünkü. 
Söylediklerinden aldığım notlar:
Böyle bir sonuç UEFA başkanı için güzel bir sonuç değil ama Türkiye için iyi bir sonuçtur. Fransa iğne iplikle kazanmıştır. Kazanmak dışında alınabilcek en yüksek oyu aldık...
84'te UEFA'da Fransız başkan vardı, Fransa ev sahibi oldu, 92'de İsviçreli vardı ve onlar kazandılar, bu seferde Platini. Bizim bu finali almamız içinde bi başkan mı çıkartmamız gerekir sorusuna:
Heralde diyerek geçiştirdi.
Ayrıca "Platini'nin Cumhurbaşkanı'na yaptığı ayıptı" dedi. bende beğenmedim. Burda bahsettiği olay Sarkozy geldiğinde tüm üyeleri tanıştırırken aynı özeni Gül'e göstermemesiydi.
Herkes temsil ettiği ülke için çalışma yapar ben ne yaptığımı herkese anlatmam. Benim şimdiye kadar konuşup söz aldıklarımın sayısı 5-6 ydı. Onlarda eksiksiz oy verdiler bizim projemize.
"3. kez istemiştik turnuva ev sahipliğini, bu kez olur diyorduk, o yüzden hayal kırıklığı yaşıyorum. Gençler bundan sonra devam eder gene katılırız" dedi.
Politikanın çok değişik faktörleri var. Bunların içine girmek istemem dedi.
"Gençler bundan sonra devam eder" sözü üzücü Türk Futbolu için, bana şunu anlatıyor: ŞeneS başkan sanırım UEFA'daki görevini bu dönem sona erdircek.
Bidaha Şenes Erzik gibi birisi oralara gelir mi? Hiç sanmıyorum.
notlar:
Son oylamaya 13 kişilik icra komitesi üyeleri katılıyor. Bu komitede ki İsrail, Kıbrıs ve Ukrayna bizim 3-0 geride başlamamızı sağladı. 7yi bulmak içinde Platini'ye 4 kişiyi bağlamak kalmış sadece.
2016'ya Fransa'ya gidermiyiz bilmem. Ucuz uçak bileti, konaklama ve maç biletlerine bakmak lazım. Ama şu güzel olur: Euro2016 finalinde Fransa'ya koyup kupayı onların evinde, onların elinden almak güzel olmaz mı?

Hiç yorum yok: