13 Haziran 2010 Pazar

İngiltere 1-1 ABD

İngiltere'de yine kaleci sıkıntısı var, Seaman'dan sonra iki yakaları bi araya gelmedi sanırım. Seaman'da harika kaleci değildi bu arada. Yıllardır bir çözüm çözüm bulamadılar bu duruma.
Maç turnuvanın şimdiye kadar oynanan en zevklisiydi sanırım. İngilizler genelde iyi başlarlarmış turnuvalara. Bu sefer genele uymadılar. Arjantin gibi maçın sonlarında oyundan bile düştüler. ABD ise bize karşı 2. yarıda oynadıkları oyunun devamını getirdiler diyebilirim. Ezdirmediler kendilerini.
Arjantin 1-0 Nijerya
Herkesin beklediği Arjantin, ilk 15 dakika dışında sahada yoktu. Arjantin maça Messi liderliğinde mükemmel başladı. Sağlı sollu ataklar,şutlar derken duran toptan Heinze ile güzel bi gol buldular. Daha sonra oyun dengelendi. Nijerya'nın hücumcuları biraz daha yetenekli olsalar, ya da son paslar yada vuruşlar iyi yerlere gitse golü bulmaları içten değildi.
Bu maçta 2 şey dikkatimi çekti. Birincisi hemen hemen her hücumda kafaları kaldırıp Messi'yi aradılar. Ama bi dünya yetenekli adam varken sadece Messi'ye bakmak yanlıştı. İkincisi de maçın sonlarındaki düştükleri durum; skor 1-0 iken kontra atak yemeleri ve savunma hattıyla hücum hattı arasında kalan bölgede büyük boşluk olması. Arjantin bu gruptan rahat çıkacaktır. Fakat ilerleyen turlarda zorlanmaları içten bile değil.
Güney Kore 2-0 Yunanistan
G. Kore' yi hiç bu şekilde beklemiyordum. Gayet teknik, şık ve sade bir oyunla ilk ve ikinci 45 dakikaların başlarında attıkları gollerle Yunanistan'a(2004 Avrupa Şampiyonu!) itelediler. Yunanistan'ın 2004'ten sonraki bu hali düşündürücüve normal. Ama o turnuvadaki sistemle aynı performansı sürdürmeleri zordu zaten.
Monaco'lu Park biraz daha dikkatli olsa maç 4-5 farklı bitebilirdi. Yunanistan en net pozisyonunu 80. dakikada gerçekleştirdi. Göze hitap etmeyen Yunanistan'ın ilk turda elenmesi hiç fena olmaz.
Bakalım Güney Kore Maradona'ya nasıl bi sürpriz hazırladı. N'olur maç?
Bu arada:
Şu ana kadar oynanan maçlarda üstü yani 3 gol ve fazlasını henüz göremedik.

Hiç yorum yok: